Connect with us

Magazin

NISAM ČETNIK I NEĆU DA SE IZVINJAVAM ONIMA KOJI MISLE DA JESAM: Oštra poruka PUPOVCA hrvatskoj javnosti

NISAM ČETNIK I NEĆU DA SE IZVINJAVAM ONIMA KOJI MISLE DA JESAM: Oštra poruka PUPOVCA hrvatskoj javnosti

Milorad Pupovac, Foto: Beta

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorad Pupovac obratio se danas na dugo očekivanoj konferenciji za novinare I poručio da on nije četnik, da nije dežurni krivac za poruke koje se razmenuju između Srbije I Hrvatske, te da ta stranka još nije odlučila šta joj je činiti po pitanju ostanka u vladajućoj koaliciji.

Govoreći o zahtevu nekih stranaka I pojedinaca da se izvini zbog svojih izjava o navodnom upoređivanju današnje Hrvatske I ustaške NDH, Pupovac je podsetio da je on u Hrvatskoj, u kojoj živi, bio nazivan raznim imenima I raznim kvalifikacijama I da ni od koga nije tražio izvinjenje.

– Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam ili kažu da jesam nikada neću tražiti izvinjenje. Onima koji me svrstavaju u zločince I ubice, reći ću da nisam I nikada od njih neću tražiti izvinjenje, onima koji me svrstavaju u tajne saradnike srpskih vlasti, stavljajući me u rizike, što je više od ugleda, ali I rejtinga u javnosti, nikada neću tražiti izvinjenje – rekao je Pupovac.

Istakao je da je to deo političke borbe kroz koju, kako je rekao, mora proći.

Predsednik SDS S je novinarima rekao da ta stranka još nije donela odluka o tome da li će napustiti ili ostati u vladajućoj koaliciji, te da će o toj temi biti reči na današnjim stranačkim organima, kao I tokom narednih dana u razgovoru sa koalicionim partnerima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)

Izvor: Espreso.rs

loading...

Facebook Komentari

Aktuelno